Een constante productiekwaliteit vraagt om doeltreffend gereedschap. Een vitaal onderdeel hiervan is de juiste geometrische data van het gereedschap.

M&H Toolsetters detecteren de actuele gereedschapslengte en gereedschapsradius op de machine in het bewerkingsproces. De gereedschapsafmetingen worden automatisch opgeslagen in de gereedschapstabel van de machinebesturing. Periodieke gereedschap controle op breuk en slijt zorgen voor een extra productie veiligheid.

Tool Setter TS35.10

De TS35.10 Toolsetter is bedoeld voor het in proces meten van de gereedschapsgeometrie.

Met zijn hoognauwkeurig tastmechanisme vermeet hij de werkelijke gereedschapslengte en gereedachapsradius, herkent flankbreuk bij meersnijders en gereedschapsbreuk zonder compromis. Deze toolsetter is uitermate geschikt voor frees en draai bewerkingsmachines. De Taster wordt vast verkabelt in de machine.

Pick Up Tool Setter IRPT35.40

De Pickup Infrarood toolsetter IRPT35.40 is een toolsetter die kan worden ingezet vanuit het gereedschapsmagazijn of met de hand en is erg geschikt voor machines met een kleine spanplaat, palletsysteem of 5 assige bewerkingen. De toolsetter wordt na de gereedschapsmeting weer weggenomen. Wat een vrije verspaningsweg op de spanplaat garandeert.

Infrarood Tool setter IRT35.70

De IRT35.70 is een toolsetter die snel kan worden ingezet op een voormonteerde basisplaat. Deze Toolsetter wordt ingezet bij freesmachines en bewerkingsmachines.

Door middel van magneet wordt de Toolsetter spelingsvrij opgenomen op zijn basisplaat. Het systeem is erg geschikt voor het werken met palletbelading.

Radiografische Tool setter RWT35.50

De positieonafhankelijke radiografische Toolsetter RWT35.50 is ontwikkeld voor het gebruik bij grote verticale draaibanken, grote freesbanken en bewerkingsmachines.

Door middel van magneetkracht wordt de toolsetter gefixeerd en kan manueel of geautomatiseerd op elke gewenste plaats worden ingezet. Het Systeem heeft een hoge wisselnauwkeurigheid, dit en het feit dat er geen storende kabel of andere contouren de bewerkingsruimte verkleinen maakt dit tot een veelzijdige en hoognauwkeurige toolsetter.