De Radiografische meettasters van M&H zijn hoognauwkeurige tactiele meet sensoren. Het aantastsignaal wordt aan de ontvanger overdragen middels een radiografisch signaal, wat in de ontvanger wordt omgezet naar een elektrisch signaal ter evaluatie door uw besturing.

Een storingsvrij radio signaal tussen zender en ontvanger is absoluut noodzakelijk voor een meettaster. De taster zend uit op de 433MHz band die internationaal geaccepteerd is en bekent staat om zijn hoge bandbreedte. 64 kanalen kunnen eenvoudig worden ingesteld middels het digitale display op de taster als ook op de ontvanger. Het gepatenteerde SCS (Self Channel Select) protocol van de meettaster controleert voortdurend de omgeving op interferentie, Hij blokkeert kanalen die niet voldoen aan de controle eisen van data overdracht en zoekt tevens het beste kanaal uit. De som van deze processen zorgt voor een foutloze radiografische communicatie.

Radiografische meettaster  RWP20.41

De RWP20.41 Taster is ontworpen voor de meest uitdagende meettaken. Voor het meten in diepe boringen en langs obstructies van het werkstuk zijn er modulaire verlengstiften beschikbaar zodat elke willekeurige tastlengte kan worden samengesteld. De tastkracht kan op klantwens en of machineconfiguratie worden aangepast. Zodat de taster met een vari√ęteit van taststiften kan werken, van de kleine stylus tot een grote  kruistaster.

Radiografishe meettaster RWP38.41

De compacte Radiografische meettaster RWP38.41 is ontworpen voor het gebruik op machines met een kleine gereedschapsgrote en een gelimiteerde Z-slag, hij is vooral erg geschikt voor het gebruik bij 5-assige machines en draai-zwenk freeskoppen. Deze taster is in lengte modulair uit te breiden en is zodoende uitermate geschikt voor de meer complexe meettaken.  Door de bi-directionele communicatie kan de RWP38.41 gecombineerd worden met de Radiografische toolsetter RWT35.50 en de Radiografische ontvanger RWR95.40.

Radiografische ontvanger RWR95.40

De compacte Radiografische ontvanger RWR95.40 kan met alle M&H Radiografische tasters communiceren, ook met de Temperatuurtaster. De ontvanger heeft een Roestvrijstalen in IP68 afgedichte behuizing en kan daarom overal waar gewenst in de verspaningsmachine worden geplaatst, De meet en temperatuur data worden overdragen middels over de 433MHz band. De ontvanger test tijdens bedrijf zijn kanalen op invloeden van vreemd signalen middels SCS en blokkeert kanalen die niet voldoen aan de hoge controle eisen van data overdracht.