De Infrarood meettasters van M&H zijn hoognauwkeurige tactiele meet sensoren. Het aantastsignaal wordt overdragen middels infrarood, omdat van dit signaal een hoge nauwkeurigheid wordt verwacht maakt M&H gebruik van de zogenaamde HDR (High Data Rate)Technologie, dit zorgt ervoor dat het tastsignaal niet wordt gehinderd door vreemd licht van zowel binnen alsook van buiten de machine.

M&H maakt gebruik van een 75Hz zendfrequentie, dit zorgt ervoor dat het tastsignaal een hoge resistentie heeft voor EMC invloeden, dit ondersteunt door een hoge data overdracht van 9600 lichtpulsen per seconden zorgt ervoor dat pulserende machinelampen (TL,Halogeen) geen invloed hebben op het tastsignaal. De infraroodtasters van M&H hebben een grote zend hoek en in combinatie met de infrarood ontvangers van M&H en de microprocessor gestuurde beoordeling van inkomende signalen zorgen beide voor een foutloze proces meting.

Infrarood meettaster IRP25.41

De inzet tot ontwikkeling van een universele meettaster is de inzet geweest bij de ontwikkeling van de M&H IRP25.41 taster. Voor het meten in diepe boringen en langs obstructies van het werkstuk zijn er modulaire verlengstiften beschikbaar zodat elke willekeurige tastlengte kan worden samengesteld. De tastkracht kan op klantwens en of machineconfiguratie worden aangepast.

Infrarood meettaster IRP40.01

De infrarood meettaster IRP 40.01 is gemaakt voor het gebruik bij bewerkingcentra en draaimachines. De compacte constructie van de taster is de taster geschikt voor kleine schachtopnames. De taster is standaard uitgerust met de door M&H gepatenteerde THERMO-LOCK® Technologie. Dit zorgt ervoor dat de taster zijn precisie behoud bij grote temperatuursschommelingen.

Infrarood meettaster IRR91.40

De infrarood zender -ontvanger IRR91.40 zorgt voor een storingsvrije communicatie van meet en temperatuur variabelen en werkt met alle M&H infrarood tasters, alsook de Pickup tool setter IRPT35.40 en de IRT35.70 Tool setter. Bijkomend voordeel is dat de IRR91.40 kan communiceren met 2 verschillende tastsystemen op een machine. Bijvoorbeeld een Infrarood taster en een Infrarood Tool Setter. De IRR91.40 is uitgevoerd in een solide Roestvrijstalen behuizing met de hoogste afdichtingsgraad. De IRR91.40 geeft zijn status weer met behulp van een duidelijke LED signalering, wat de bedrijfszekerheid verhoogt.

Infrarood meettaster IRR91.10

De infraroodontvanger IRR91.10 een universele en industrie robuuste ontvanger voor het M&H IRP25.41 infrarode tastsysteem. Zijn grote ontvangsthoek geeft een hoge vrijheidsgraag in de plaatsing van deze sensor. De IRR91.10 geeft zijn status weer met behulp van een duidelijke LED signalering, wat de bedrijfszekerheid van de ontvanger verhoogt.